Orientační nabídka


International


Znak města Jemnice (odkaz na titulní stránku) 

Město Jemnice
Oficiální webové stránky


Vyhledávání


 

Cesta: Titulní stránka > Radnice

 

Z nových knih

 

 
 

Třeštík Michael – Aspoň jsem to zkusil: suchý humor a nadhled je tím pravým lékem, který autor, významný výtvarný kritik, publicista a dramaturg, využívá ve svém návodu na zvládnutí nečekaných životních situací.

Urban Josef – Návrat do Valbone: thriller, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví o pátrání po osudu třech českých studentů, kteří se ztratili roku 2001 v albánských horách.

Kosinski Jerzy – Nabarvené ptáče: dramatický příběh zaobírající se bezprostředním vztahem mezi hrůzou a krutostí na jedné straně a nevinností a láskou na straně druhé.

Herman Marek a Jiří Halda – Jsi tam brácho?: autoři na základě vlastních zkušeností a znalostí zachytili neotřelým způsobem své názory na výchovu dětí do šesti let, ale také vztahy v rámci rodiny.

Honzák Radkin – Holky to někdy nemaj lehký: v rozhovorech vysvětluje psychiatr široké souvislosti lidského chování na pozadí rodinných vzorců, výchovy, morálky a emocí. Vyprávění je proloženo příběhy deseti žen, které v životě zažily mezní situace a vypořádaly se s nimi.

Baroch Pavel – Mengeleho dvojče A-782: příběh Jiřího Fišera, který jako osmiletý přežil Osvětim i zvrácené pokusy Doktora smrti.

Tolle Eckhart – Moc přítomného okamžiku: žít v přítomném okamžiku je podle Eckharta Tolleho pravá cesta ke štěstí. Kniha o duchovním osvícení.

Kornová Carmen - Dcery nové doby: příběh čtyř přítelkyň narozených kolem roku 1900, žijících v Hamburku, je bohatou rodinnou ságou odvíjející se na pozadí dvou světových válek a tragických německých dějin 20. století.

Whitton Hana - Sága rodu Reissových: historický román zasazený do českých zemí konce 18. a první poloviny 19. století je ságou pozoruhodného rodu Reissových. Přibližuje prostředí české obrozenecké společnosti.

Duffková Michaela - Zápisník alkoholičky: autorka je mladá matka, která se rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu i o složité léčbě.

Čechová Miřenka - Baletky: hlavní hrdinka žije snem o baletní kariéře. Začíná studovat na pražské konzervatoři. Její představy jsou krutě nabourány realitou nemilosrdného tréninkového drilu. Autorka, tanečnice, vychází z vlastních zkušeností.

Niedl František – Poslední batalion: životní příběh rakouského důstojníka ze šlechtické rodiny je nejen psychologickou studií člověka poznamenaného těžkým traumatem, ale snaží se především evokovat poměry na frontách za 1. světové války.

Belfoure Charles – Pařížský architekt: Lucien Bernard je architekt a v nacisty obsazené Paříži je nouze o práci a základní prostředky k životu. Dostane za velmi velký obnos nabídku. Vytvořit v jednom bytě bezpečné místo, kam by se mohl kdosi ukrýt. Problém je v tom, že úkryt má být určen pro pronásledované Židy. Lucien, který je spíš antisemita, peníze potřebuje, ale zároveň si uvědomuje, jak ohromné nebezpečí hrozí jemu i jeho manželce.

Perlová Gisella – Byla jsem doktorkou v Osvětimi: vzpomínky doktorky Giselly Perlové. Jako gynekolog a porodník působila v takzvané táborové nemocnici a v neblaze proslulé laboratoři Josefa Mengeleho.

 
Zodpovídá: Hana Křikavová
Vytvořeno / změněno: 11.3.2020 / 11.3.2020
 

 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém