Orientační nabídka


International


Znak města Jemnice (odkaz na titulní stránku) 

Město Jemnice
Oficiální webové stránky


Vyhledávání


 

Cesta: Titulní stránka > Radnice

 

Z nových knih

 

 
 

Žantovský Michael – S prominutím řečeno: spisovatel, překladatel a diplomat ve svém novém literárním díle s okouzlující nadsázkou a vtipem líčí „nesmazatelné zážitky“ s významnými osobnostmi světového dění.

Vogel Filip – Kolem světa žigulem: tato kniha je o dvou vcelku normálních lidech, kteří se rozhodli objet svět starou Ladou 2101, v Rusku nazývaném kopějka. Několikrát hrozil předčasný konec cesty kolem světa, ale nakonec ji žigulík dokončil a nyní odpočívá v muzeu v rodném Toljatti jako první kopějka, která objela svět.

Štráfeldová Milena - Krycí jméno Studentka: román je volně inspirován příběhem chartistky Lilian Landové, studentky jednoho z pražských gymnázií, kterou STB v roce 1979 dohnalo k sebevraždě.

Moyesová Jojo – Loď plná nevěst: román je inspirován skutečnými událostmi, kdy se po druhé světové válce ženy hromadně stěhovaly přes celý svět za svými novými manželi.

Dostálová Zuzana - Hodinky od Ašera: co trápí dnešní třicátníky? Přemíra stresu, pocit osamění nebo jen to, že si nemohou dovolit hodinky Hublot? Karla a Helenu spojí jedno letní odpoledne náhoda. Touží po rodině, zázemí a smysluplné práci. A když se někdy nedaří, stále je tu víra, že bude líp. Věděl to i starý Ašer, židovský hodinář z Letné, bez jehož pradávných hodinek by Karel s Helenou ztratili naději.

Hannah Kristin – Děvčata z Firefly Lane: román na prostoru více než třiceti let mapuje vztah dvou zcela rozdílných žen, které však pojí nesmírně silné pouto. Jejich příběh, v němž nechybí komické chvilky ani dojemné okamžiky, je tak především velkolepou oslavou ženského přátelství.

Stanjura Jakub – Srpny: románová prvotina originálním způsobem otevírá závažné téma gaslightingu – zvláštní formy manipulace, která v oběti vyvolává pochybnosti o vlastní racionalitě, paměti i celkovém vnímání reality.

Wilková Scarlett - Ty chladné oči: v románu autorka zpracovává málo reflektované téma nedávné minulosti, téma donucené kolaborace s nacistickým režimem během 2. světové války.

 
Zodpovídá: Hana Křikavová
Vytvořeno / změněno: 13.10.2023 / 13.10.2023
 

 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém